Felles for alle

Follo fhs

Trygg, raus og vågal

Follo ønsker å være en inkluderende skole der vi daglig ruster unge mennesker for livet gjennom høy faglighet i et inkluderende fellesskap. Våre verdiord TRYGG – RAUS – VÅGAL sier noe om hvem vi vil være i møte med hverandre og hverdagen vår her på skolen

Stipendiatene

Stipendiatene på Follo er tidligere elever som har søkt om å komme tilbake for å bidra. De er eksperter på elevlivet og viderefører det beste fra sitt år til neste kull.

Du vil møte dem overalt – de bidrar både i skolemiljøet og linjearbeidet. Stipendiatene er gode å spørre når du trenger hjelp eller noen å prate med. Onsdagskveldene er deres ansvar, og de sørger for gøyale aktiviteter – og vafler. Onsdag er alltid en bra dag på Follo.

En gruppe stipendiat-elever.

Felles for alle

Et år på folkehøgskole er et år du deler med andre. For å skape minner trengs det felles opplevelser, og det gir vi godt med plass på Follo. Hver onsdag er særlig viet til fellesskapet og i tillegg skjer det flere ting periodevis gjennom året.

Prøv nye fag hver periode

Rikelig valgfrihet på Follo

Du velger minimum to timer valgfag i uken. Vi har et utvalg av fag du kan velge mellom innenfor musikk, dans, litteratur, håndverk, film og fysisk aktivitet. Du kan velge så mange du har plass til på timeplanen. Hver valgfagsperiode går over fem uker. Det betyr at du har rikelig med mulighet til å prøve ut flere av våre valgfag.

Dette er et utvalg av fag vi har tilbudt tidligere. Vi garanterer ikke at valgfagtilbudet blir likt hvert år. Her vil det kunne komme endringer.

Hverdagsøkonomi & lifehacks
Få kontroll på økonomien din med praktiske tips og triks som gjør hverdagen enklere. Vi ser på hvordan du kan sette opp et budsjett, spare penger, og unngå vanlige økonomiske fallgruver. I tillegg deler vi smarte lifehacks som kan gjøre livet ditt mer effektivt og stressfritt.
Urban street food
Lær å lage spennende, smakfull og fargerik gatemat fra land om Thailand, Japan, Hellas, Marokko og Midtøsten. Vi starter med en kort teoretisk gjennomgang og deretter praktisk matlagning i grupper. Vi avslutter med sosial dining hvor vi setter oss ned smaker på alle de deilige rettene og deler erfaringer fra matlagingen.
Jazzdans
Utforsk den rytmiske verdenen av jazzdans. Her lærer du grunnleggende teknikker, stiler og koreografier som kjennetegner jazzdansen. Vi jobber med flyt, uttrykk og musikalitet, og kurset passer for både nybegynnere og de med litt danseerfaring.
Lesering
Hva er vel bedre enn å slenge seg ned i sofaen med en god bok. Vi skal gjøre nettopp dette, kanskje deler vi også litt inspirasjon og leseopplevelser med hverandre? Ps: det er lov å lese faglitteratur hvis du tar opp fag.
Walk&Talk
Kombiner frisk luft med gode samtaler på ukentlige gåturer. Vi utforsker nærområdet til fots og bruker turene til å diskutere aktuelle temaer, dele erfaringer eller bare prate om løst og fast. En fin måte å holde seg i form samtidig som du blir bedre kjent med andre.
Revy
Vær en del av en kreativ gruppe som setter opp en revyforestilling. Her kan du bidra med skuespill, sang, dans, humor eller backstage-arbeid. Vi utvikler ideer sammen, skriver manus og øver inn nummer som vi framfører for et publikum. Revyen er både en sosial og kreativ arena hvor alle bidrag teller.
Salsa
Dykking inn i den latinamerikanske kulturen med energiske salsa-timer. Her lærer du grunntrinnene og enkle koreografier som gjør deg klar for dansegulvet. Du trenger ingen partner for å delta, og alle nivåer er velkomne!
Glee
Bli med i en sanggruppe der vi synger alt fra poplåter til klassiske hits. Vi fokuserer på flerstemt sang, sceneopptreden og musikalglede. Enten du har sunget før eller bare vil prøve noe nytt, er dette en fin mulighet til å uttrykke deg gjennom musikk.
Besifringsspill
Lær å spille gitar eller piano med enkle grep og besifringer. Vi går gjennom grunnleggende akkorder, rytmer og teknikker som gjør at du raskt kan spille dine favorittsanger. Enten du er nybegynner eller har litt erfaring, vil du kunne utvikle dine ferdigheter og få glede av å spille musikk sammen med andre.
Årbok
Bidra til å dokumentere skoleåret ved å være med på å lage årboken. Her jobber vi med layout, design, foto og tekst for å skape et minneverdig sluttprodukt. En flott mulighet til å lære om grafisk design og publisering, samtidig som du hjelper til med å forevige minner.
Pilates
Pilates er styrke og bevegelighetstrening, med utgangspunkt i å styrke kjernemuskulaturen, bruke det som utgangspunkt for alle bevegelser når en trener hele kroppen og koordinere pusten med bevegelsene.
Yoga
Finn ro og styrke gjennom ulike yogateknikker som fokuserer på pust, fleksibilitet og balanse. Enten du er nybegynner eller har praktisert yoga før, vil timene hjelpe deg med å forbedre både fysisk og mental velvære. Vi jobber med alt fra enkle posisjoner til mer utfordrende sekvenser, tilpasset ditt nivå.
Verksted – keramikk og tre
Liker du å forme er keramikk noe for deg. Her kan du lære deg å dreie og jobbe med relieff også. Treavdelingen har mange maskiner du kan lære å bruke. Du kan for eksempel arbeide med treskjæring eller lage din egen kniv. På dreiebenkene lages fine lamper og boller. Det er mulighet til å tegne og male på egenhånd hvis du ønsker det. Det viktigste med valgfaget er at du har to timer som du liker, og kanskje lager du en liten gave til en venn. 
Massasje
Klassisk svensk massasje bygger dette på (sportsmassage) vi fokuserer på massasjegrepene og velvære. Du gir og mottar massasje. Olje eller krem brukes i timene.
DJ’ing
Utforsk kunsten å mixe musikk og skape den perfekte stemningen på dansegulvet. Du lærer det grunnleggende innen DJ-teknikker, inkludert beatmatching, scratching og bruk av effekter med Niako. Ingen tidligere erfaring nødvendig, bare en lidenskap for musikk.
Hiphop nybegynner
å en introduksjon til hiphopdans med fokus på grunnleggende trinn, rytme og stil. Dette kurset passer for alle som ønsker å lære hiphop fra bunnen av, uansett erfaring. Vi jobber med enkel koreografi og improvisasjon, alt til fengende musikk.

å bo her

Som elev på Follo bor du på skolen. En viktig del av folkehøgskoleopplevelsen handler nettopp om denne nærheten til andre og fellesskapet man danner gjennom et år sammen. Vi ønsker at Follo skal være et sted der du skal kjenne på trygghet og trivsel også i den tiden du ikke har undervisning

Internatet

Skolen har seks internater med til sammen 105 senger. De fleste elevene bor på dobbeltrom. På internatene er det bad og toaletter i hver gang, kott til kofferter og vaskerom med vaskemaskin. I tillegg er det også oppholdsrom med kjøkkenkrok på noen av internatene.

Inne på rommet finner du seng med skuffer under, hyller over senga, skap med hyller og skap med kleshengere, vaskeservant med skap et lite bord og to krakker.

Kjøkkenet har en sentral rolle i elevenes hverdag og matsalen er selve hjertet på skolen. Her møtes vi til hverdag og fest, til gode samtaler rundt bordet og til stadig nye smaksopplevelser. Vi serverer alt fra norske tradisjonsretter til etniske spesialiteter fra hele verden og overasker ofte med ulike temaer og matkulturelle innslag. Eksempler på temaer kan være italienske dager, mexicansk uke, Halloween, Samefolkets festdag og ikke minst elevenes ønskemenyuke.

å spise her

I tillegg til Miljøfyrtårnsertifisering er vårt kjøkken er sertifisert som økologisk serveringssted, med Debios valørmerket bronse. Vi lager så mye som mulig fra bunnen av, baker vårt eget brød, handler lokalt og kortreiset og reduserer matsvinnet til et minimum.

Vi er utrolig stolte av kjøkkenet vårt!

Bærekraftig matservering

undervisnings-rom

Et år på Follo skal gi deg en rik mulighet til å fordype deg faglig. Alle skolens undervisningsrom står tilgjengelig for elevene døgnet rundt.

Auditoriet

Auditoriet har 108 plasser, projektor, avspillingsutstyr og lys- og lydanlegg. Salen brukes til undervisning, morgensamling, foredrag og filmvisninger.

Dette er skolens juvel for forestillinger og presentasjoner. Uttrekkbart amfi for 110 publikummere og fleksibelt teknisk utstyr gjør at salen kan få den utforming man ønsker. En moderne blackbox teatersal for alle typer forestillinger, presentasjoner og konserter. En lang rekke musikalforestillinger, bandkonserter, danseforestillinger, filminnspillinger, foredrag og samarbeidsprosjekter har blitt vist i denne salen.

Dette er stedet for teknisk krevende og sammensatte produksjoner. Blackbox brukes ofte når vi har gjester både gjennom Den kulturelle skolesekken og gjennom samarbeidsprosjekter med Rikskonsertene. Ved linjekvelder ominnredes salen på et utall måter.

Her er noe av utstyret i salen:

  • JBL VRX høyttalere og sub’er
  • Soundcraft Si Impact Digitalmikser med 32 mik pre, 24 + 2 fadere, MADI/USB-kort, 4 x Lexicon FX
  • Monitorer JBL
  • Godt utvalg av mikrofoner, hovedsakelig AKG
  • Trådløst mikrofonsystem Shure ULXD4Q,  24 bøyler + 2 SM58 håndholdte
  • Godt lysutstyr, profiler-fresnell-led, 3 x 6 kanals OKERO 619 dimmere 6x13A, lysbord ETC ColorSource 40 AV og Strand Lightning 200
  • Projektor for bilde
  • Røykmaskin og Antari Hazer
  • Dansematter til hele scenegulvet

Blackbox

Peisestue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Skolen har moderne lydstudio som er koblet opp mot flere rom for ulike typer opptak. Programmet som benyttes i dette studioet er Pro Tools.

Utstyr:

  • iMac, 27 tommer, 3,0ghz sekskjerners prosessor
  • UAD Appollo og Focusrite lydkort og mikrofonforsterkere
  • JBL LSR2300 aktive studiomonitorer
  • Meget bra utvalg av mikrofoner, AKG og Shure
  • Native Instrument Komplete, med Native Instrument Masterkeyboard

I tillegg har skolen tre mindre studio-stasjoner med 21.5 tommers iMac og Focurite lydkort og tangenter, som elevene disponerer.

Lydstudio

Dette er salen for de store anledningene, festforestillingene og de daglige sports- og danseaktivitetene. Festsalen er fleksibel. Her spiller vi volleyball, og her har vi store forestillinger. Salen brukes flittig av alle deler av det lokale og regionale kulturlivet. Kulturskolen, korps, storband, kor og flere andre aktører benytter denne salen til arrangementer.

Det er plass til 270, og salen har en romslig scene med utbyggingsmuligheter. Lysanlegget er godt, og et solid lydanlegg med store basskasser bygd inn i scenen. Skolen har et Petrof-flygel.

Gjennom året bruker vi salen til oppstart, familiedag, julemiddag, linjekvelder, festforestilling ved avslutningen og lignende. I det daglige brukes salen mest av Hiphop-linjen. Store flyttbare speil og barrer gjør rommet egnet for dans.

Gymsal / Festsal

C-huset /Filmhuset

På Filmhuset er det en hel etasje med redigerings- og undervisningsrom. Klipperommene har Creative Cloud fra Adobe og Da Vinci. I andre etasje er det internatrom rom for tilsynsvakt.

Bandhuset

I Bandhuset finner du tre rom med fullt musikkutstyr, rom for lydredigering og et kjøkken. Begge etasjene i huset inneholder hvert sitt bandrom. Det tredje bandrommet er i den isolerte garasjen rett ved siden av bandhuset.

I dansesalen er det tilrettelagt for trening og dans med sviktende gulv, speil, barrer og lydanlegg. Gulvet i dansesalen er spesiallaget for dans. Det gir litt etter slik at man skal kunne danse lenge uten å få belastningsskader. I tillegg bruker vi dansematter som belegg.

Rommet har store vinduer og to vegger dekket med speil. Det er et godt lydanlegg i dansesalen, og på to av veggene er det montert barrer.

Dansesal

Skolens vokalrom gir optimale forhold for klangopplevelse og akustikk. I vokalrommet har det blitt lagt vekt på å få en etterklangstid som er tilpasset sangere. Her er det godt å synge! Det er også høyt under taket og store vinduer som gir godt med lys inn.

Vokalrommet har eget sanganlegg, ulike tangentinstrumenter og kobling mot lydstudioet. Rommet brukes både til undervisning og små konserter.

Vokalrom

Skolens vokalrom gir optimale forhold for opplevelse og akustikk. God klang i rommet er viktig når man arbeider med stemmen. I vokalrommet har det blitt lagt vekt på å få en etterklangstid som er tilpasset sangere. Her er det godt å synge! Det er også høyt under taket, noe som bidrar til god akustikk og store vinduer som gir lys inn.

Vokalrommet har eget sanganlegg, ulike tangentinstrumenter og kobling mot lydstudioet. Rommet brukes både til undervisning og små konserter.

Treningsrom

massasjerom

PT-linjas eget massasjerom i PT-avdelingen.

Kjemarikk-verksted

I verkstedene trives man! – Enten man skal forme leire, dreie tre, male portretter eller drive med andre aktiviteter. Våre verksteder er i bruk nesten døgnet rundt, delvis i undervisningen, i fritiden og til kveldskurs innen keramikk, trearbeid og søm.

Her finner du utstyr og rom for de fleste håndverksfag: keramikkavdeling med dreieskiver og tre store ovner, snekkeravdeling med en lang rekke maskiner, tegne- og malesal og fotoavdeling. Follo folkehøgskole har kveldskurs i verkstedsalene som er åpne for alle innenfor keramikk, knivmaking og tre som hobby.

Sløydsal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Hobbyrom

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.

Stipendiatene

Stipendiatene er en kjemperessurs på Follo. Det er elever som har gått her før, og som har søkt skolen om å få være stipendiat. De eksperter på det å være elev hos oss. «Stippene» tar med seg det beste fra året som gikk og viderefører dette til neste års kull.

Du vil møte stipendiatene litt over alt. De har oppgaver knyttet til skolemiljøet, men er også gode bidragsytere inn i linjearbeidet. Stipendiatene er gode å spørre når du er usikker på noe eller trenger noen å snakke med.

Onsdagskveldene eier stipendiatene. Da sørger de for at det alltid er noe gøy som skjer. I tillegger onsdager lik vafler på Follo. Onsdag er alltid en bra dag på Follo.

Søk på
FOllo fhs